Verkkosivun liikenteen kasvattaminen – 5 toimivaa tapaa

Website traffic

Digitaalinen markkinointi on yritysten markkinoinnin ykkösjuttu, joten verkkosivuston liikenteen kasvattaminen sekä liidien tuottaminen nouseekin usein suurimmaksi haasteeksi. Kun sivuston liikennettä kasvatetaan, liidien määrä kasvaa ja näin ollen myös myynti kasvaa. Tämä ei kuitenkaan ole mikään mission impossible, vaan on olemassa paljon jippoja verkkosivun liikenteen kasvattamiseen.

Verkkosivut ovat digitaalisen markkinoinnin perusta, johon muut markkinointikanavat rakentuvat. Onkin siis suotavaa, että niiden suunnitteluun ja ylläpitämiseen laitetaan paljon paukkuja. Pelkästään verkkosivujen tai verkkokaupan olemassaolo ei kuitenkaan tarkoita, että ihmiset myös löytävät sivuston. Mikäli sivustolle ei onnistuta houkuttelemaan juuri oikeaa kohdeyleisöä, eipä ole paljoa hyötyä loistavista animaatioista tai helppokäyttöisistä tuotenavigoinneistakaan. Miten siis website traffic saadaan lisättyä niin, että se myös tuottaa euroja kassaan?

Sivuston nopeuden optimointi

Jos verkkosivu aukeaa kovin hitaasti, on todennäköistä että käyttäjä palaa takaisin hakusivulle. On tärkeää ottaa huomioon sivun latausnopeus, koska Google huomioi sivuston latausajan hakutuloksia järjestäessään. WordPress-sivuston nopeutta on mahdollista parantaa mm. vähentämällä aktiivisten lisäosien määrää ja optimoimalla kuvat sekä tietokannan.  Optimointi on siis omiaan kasvattamaan website traffic omalla sivustollaan.

Laadukas sisältö on tärkeää

Google arvostaa asiaankuuluvaa sekä laadukasta sisältöä, joten tähän tulee kiinnittää huomiota mikäli haluaa sivujen löytyvän hakukoneista. Kukaan ei kuitenkaan jaksa pelkästään lukea pitkää tekstiä, joten vierailijoiden huomio tulee kiinnittää ja saada heidät palaamaan takaisin. Hyviä keinoja tähän ovat videot, meemit, haastattelut, uutiset, oppaat, vierasbloggaajat sekä erilaiset arvostelut.

Jos sivustolla ei ole houkuttelevaa sisältöä, sivuille on todella hankalaa saada kävijöitä. Sopivia sisältöjä ovat esimerkiksi blogipostaukset ja artikkelit, kyselyt ja niiden tulokset, oppaat ja whitepaperit, sosiaalisen median postaukset, informatiiviset videot, asiakasreferenssit sekä käyttäjien arviot ja arvostelut.

Sosiaalisen median hyödyntäminen

Somekanavat kannattaa ottaa haltuun. Sivustolle voi asentaa Twitterin sekä Facebookin seurantakoodit, joita voi hyödyntää sivustolla jo vierailleille asiakkaille markkinoinnissa. Lisäksi voi aktiivisesti osallistua oman verkkosivuston aihepiiriin liittyviin keskusteluihin käyttäen oikeita hashtageja.

Artikkeleja voi jakaa LinkedInissä tai Facebookissa linkin kera, tämä on hyväksi havaittu perinteinen tapa tuoda silmäpareja verkkosivustolleen. Tai sitten voi jakaa vaikka Instagramissa jonkin kuvan, josta avautuu ostoikkuna suoraan kuvassa olevaan tuotteeseen. Verkkosivuun viittaaminen on siis hyväksi havaittu keino saada lisää liikennettä.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on välttämätöntä verkkosivuston olemassaolon kannalta, määrittäen miten hakukoneet ylipäätään löytävät sivuston. Tärkeää on pohtia esimerkiksi määräytyvätkö URL-osoitteet suoraan sivun otsikosta ja ovatko ne muutettavissa? Kannattaa myös miettiä meta-kuvauksien muuttamiset sekä otsikkokentät ja uudelleenohjaukset. Pitkät ja vaikeaselkoiset URL-osoitteet on huono juttu ja lyhyet sekä selkeät URL-osoitteet taas on hyvä asia.

Hakukoneoptimoinnin kannalta on tärkeää, että nämä asiat ovat kohdallaan:

  • Sivuston latausnopeus
  • Sivusto on mobiilioptimoitu
  • Otsikossa huomioitu tärkeimmät hakusanat
  • Otsikossa <h1> tagi html:ssa
  • Väliotsikoissa ja -kategorioissa on <h2> tagit html:ssa
  • Videoita, kuvia sekä muita multimediasisältöjä on hyödynnetty lisäämään sivuilla käytettyä aikaa
  • Tärkeimmät hakusanat on lisätty ensimmäisen sadan sanan joukkoon sivullanne
  • Sisällössä on käytetty oikeita hakusanoja tarkkaan mietittyjen otsikoiden sekä kuvauksien kera

Google on ylivoimaisesti suosituin hakukone ja käyttämällä hakukoneoptimointia, sivusto rankataan korkeammalle Googlen hakutuloksissa ja näin saadaan sille enemmän kävijöitä. Hakukoneoptimoinnissa ei yritetä saada asiakkaiden huomiota, vaan ollaan jo siellä heidän etsiessä sinua. Yleensä hakukoneoptimoinnin tulokset näkyvät hitaammin kuin suoramainonnan, mutta pitkällä aikavälillä tämä tulee halvemmaksi myös ns. pitkänhännän hakusanojen avulla.

Esimerkiksi suomalaiset nettikasinot panostavat huolella hakukoneoptimointiin.

Maksettu mainonta

Mainonta

Tänä päivänä ei enää luoteta kävijöiden orgaaniseen virtaan, vaan käytetään myös rohkeasti hyväkseen maksettua mainontaa. Maksetulla mainonnalla voidaan vangita vierailijan huomio kahdella eri tavalla: potentiaaliset asiakkaat voidaan saada kiinni kun he etsivät jotain tiettyä tuotetta tai palvelua ja siihen voidaan vastata tarjonnalla tai sitten onnistutaan herättämään heidän huomionsa, kun he kasuaalisti selaillessaan kohtaavat heille kohdennetun kiinnostavan mainoksen.

Maksettua mainontaa voidaan hyödyntää esimerkiksi seuraavien palveluiden avulla:

  • Google Ads
  • LinkedIn Ads
  • Facebook Ads
  • Instagram Ads
  • Twitter Ads

Jotta mainos näytetään vastaamaan oikeaa tarvetta, tulee olla tietoinen niistä hakusanoista, joilla vierailija erityisesti hakee verkkosisältöä. Esimerkiksi Google Ads toimii juuri näin. Algoritmejä muutetaan koko ajan, mutta periaate on aina sama. Mainoksen tulee voittaa huutokauppa, käyttää oikeita hakusanoja ja tarjota laadukasta sisältöä, jotta onnistuu sekä orgaanisessa haussa että maksetussa mainonnassa. Oikeiden hakusanojen löytämiseen voi käyttää apuna esimerkiksi Google Keyword Planneria.

Viimeisimmät artikkelit